Descriere
Bolul cu capac și cu sită este ideal pentru germinarea
semințelor de leguminoase, cereale, ierburi și legume -
fasole, mazăre, hrișcă, linte, soia...
Înmuiați semințele în bol pentru 24 de ore. După
scurgerea timpului vărsați din bol apa prin sita de
plastic și întindeți semințele pe sită. Introduceți
sita în bol cu puțină apă, acoperiți cu capacul
orificiul deschis și amplasați-l într-un loc călduros,
dar nu direct la lumina soarelui. De două ori pe zi
clătiți semințele, mugurii se recoltează cca. după 5 8
zile, în funcție de tipul semințelor.
În timpul procesului de germinare în semințe se
activează enzimele și vitaminele cresc de câteva ori,
mai ales vitamina B și C. Amidonul este transformat în
zaharuri, proteinele se descompun în aminoacizi și
grăsimile în acizi grași. Mugurii conțin de asemenea
conținut crescut de fier și magneziu. Mugurii se
consumă cel mai bine cruzi, ca să nu se piardă
nutrienții valoroși. Mugurii pot fi presărați peste
pâinea unsă sau să îi amestecați în salată. Dacă doriți
să folosiți mugurii în preparatele calde, adăugați-i
abia după terminarea mâncării. Sunt foarte potriviți de
exemplu în risotto, supe și mixați în diverse creme.